At vælge den rigtige varebil er en vigtig beslutning

At vælge den rigtige type varevogn eller firmabil til dine behov er en vigtig beslutning, da disse køretøjer både er en stor investering og et vigtigt redskab til at drive forretning. Udvalget af varevogne og biler på markedet betyder, at du har masser af muligheder at vælge imellem, men det er vigtigt at overveje alle faktorer, før du træffer dit valg.

 

Alle typer varebiler har forskellige funktioner, som du skal overveje, når du vælger den rigtige til dine behov. Når du beslutter dig for en kassevogn, skal du overveje, om du har brug for en model med forlænget akselafstand, så du kan få plads til mere udstyr, eller om en mindre størrelse vil være tilstrækkelig. Man ser oftest Ford firmabiler på gaderne, hvilket fortæller om deres popularitet. Hvis du kigger på pickups, så tænk over, hvor meget nyttelast du har brug for, og om det er værd at investere i en model med firehjulstræk, hvis dit terræn er særligt udfordrende. Og hvis du overvejer en minibus, så se på, hvilken type funktioner den tilbyder – har den nok benplads til alle passagerer, eller har du brug for mere plads?

 

Firmabiler kan også fås i mange forskellige former og størrelser, fra små hatchbacks til direktionsbiler. Hatchbacks er ofte den billigste løsning, men har måske ikke nok indvendig plads, hvis du har brug for at transportere større ting eller flere personer regelmæssigt. Stationcars tilbyder lignende komfortniveauer, men ofte med større bagagerumsplads; SUV/4×4’er giver gode offroad-kapaciteter, men koster mere i købspris og driftsomkostninger; mens coupéer/convertibles tilbyder stil frem for substans, hvilket ikke altid er egnet til arbejdsbrug, medmindre du er en sælger af avancerede produkter. Det sender et stærkt signal at ankomme i en BMW firmabil til møder.

 

Det er også vigtigt at overveje andre faktorer end blot prisen, f.eks. serviceplaner, brændstoføkonomi, emissioner og sikkerhedsvurderinger, når man vælger en bil, fordi de alle vil påvirke både driftsomkostninger og ydeevne i bilens levetid. Brændstoføkonomi er især vigtigt, da det påvirker, hvor mange penge du bruger på benzin hver måned – nogle nyere biler er udstyret med motorstop-start-teknologi, som hjælper med at reducere brændstofforbruget, når de holder stille eller kører ved lav hastighed, så det er værd at overveje, om denne type funktion er tilgængelig på modeller, der appellerer til dit budget.

 

Samlet set er der mange forskellige typer varevogne og firmabiler på markedet, lige fra små hatchbacks til store executive saloons, så tag dig god tid til at vælge den, der passer bedst til dine behov, ved at overveje alle de inkluderede (og ekskluderede) funktioner samt relevante faktorer som brændstoføkonomi, emissioner og sikkerhedsvurderinger, før du forpligter dig til et køb!