Et bilmærke med høj kreativitet

 

Citroën er et 100 år gammelt bilmærke, som stammer fra Frankrig. Helt tilbage i 1919 startede André Citroën bil virksomheden som på det tidspunkt var meget nyskabende. I 1928 kom deres første karosseri på markedet som var 100% i stål, og det blev fremstillet af moderne og eksklusive maskiner fra Chrysler. Denne del skabte succes for brandet, men konkurrenterne kunne stadig godt følge med. Den første folkevogn som Citroën producerede, var en Citroën 2CV, som kom frem i 1948. Det var denne model der blev forgængeren for en lang række af velkendte modeller. Gennem årene er Citroën især blevet kendt inden for motorsport, hvor de har haft en god udvikling. De er bl.a. den eneste producent der har fundet 3 forskellige bil mesterskaber.

 

Et banebrydende bilmærke

 

Citroën er et bilmærke der gennem tiden har været med på tendenserne når man ser på nytænkende teknologi og kreativitet i bilens design. Et af de første elementer Citroën bidrog med var de banebrydende skråtstillede tandhjul i bilernes gearkasse. Det er også disse der står til baggrund for brandets logo. Noget andet var da de i 1934 udviklede forhjulstræk, som på daværende tidspunkt var meget nyt. Men også i 155 kom virksomheden med hydropneumatiske affjedring i bilerne, som senere er blevet brugt af de helt store spillere i branchen som fx Rolls-Royce. Det er dog ikke kun bilernes indvendige, og måske lidt skjulte, elementer der er banebrydende. Også Citroëns udseende og de betjeningselementer der inde i bilen er helt specielt for brandet.

 

Et udvalg af de mest populære biler

 

Mange af Citroëns modeller er gennem årene blevet kåret som ”Årets bil” omkring i verden. At vælge en bilmodel der har været kåret som “Årets bil” vil sikre dig høj kvalitet, men vil samtidig også gøre det nemmere for dig at sælge din bil, når den tid kommer.

5 gange er det en Citroën der er kåret som ”Årets bil” i Danmark. I Danmark kårer vi hvert år ”Årets bil” hvor udvalgte jurymedlemmer er med til at finde vinderbilen. Her ses en liste over de gange en Citroën har vundet som ”Årets bil” i Danmark.

 

  • 1971 – Citroën GS
    En model der er en lille mellemklassebil der blev produceret i årene 1970 til 1986. Efterfølgeren af denne model er en Citroën BX.

 

  • 1992 – Citroën ZX
    En lille mellemklassebil der blev produceret i årene mellem 1991 og 1998. Modellens efterfølger er en Citroën Xsara.

 

  • 1994 – Citroën Xantia

Dette er en stor mellemklassebil som blev produceret i årene 1992 og 2001. Efterfølgeren til denne model er den velkendte Citroën C5.

 

  • 2001 – Citroën C3

Dette er en minibil som startede i produktionen i 2002 og stadig produceres i dag. Bilens forgænger er en Citroën Saxo.

 

  • 2015 – Citroën C4 Cactus

Denne model er en stor mellemklassebil som stadig er i produktion. Bilen skiller sig især ud med sit specielle udseende og samtidig gode komfort.