Mitsubishi

Danmarks mest populære bilmærker

En tendens der viser sig på markedet for biler er, at folk går op i kvalitet og den oprindelse bilerne har. Denne fokus fra forbrugerne gavner de bilproducenter der kommer fra Japan, Tyskland mfl., men det rammer især de koreanske mærker hårdt. Ser man på de helt dyre premium biler fra bl.a. BMW, Audi og Mercedes har populariteten vokset stærkt hos dem i de seneste år, hvor modeller som BMW 118i og Mercedes A180, har været populære blandt de dansk forbrugere. Denne trend forventes at fortsætte i den kommende år. De klassiske modeller som Audi A3, Mercedes A-Klasse og BMW 1-Serie, er stadig forbrugernes favoritter, på det danske marked hvor mindre bilmodeller er at foretrække.

År 2017 var præget meget af SUV’ere, MPV’ere og crossovere. Og det er især på disse modeller hvor salget stiger markant, og mange bilproducenter har også lanceret en række nye biler indenfor disse kategorier. Samtidig ses der også en stigning, i salget af de mere eksklusive modeller som Mercedes G-Klasse.

De kommende år forventes det, at bilproducenterne vil fortsætte lanceringerne af nye moderne biler som vil skabe konkurrence mellem mærkerne. Det vil også bidrage til en forventelig stigning i salget af biler i de næste par år.

 

Top-5 over bilmærker danskerne elsker

Hvert år laves en liste over de mest solgte og populære bilmærker i Danmark. Normalt er populariteten i toppen af listen meget jævn. Men i 2017 stikker Volkswagen lidt mere af end konkurrenterne og det er muligvis på grund af nye eftertragtede lanceringer.

 

  • VW – Volkswagen ligger på 1. pladsen over mest populære bilmærker i Danmark i 2017. Volkswagen er en kendt tysk bilproducent og danskerne elsker deres biler. I det første halve år af 2017 blev der solgt over 29.564 biler fra Volkswagen i Danmark. Dette store salg giver Volkswagen en markedsandel i Danmark på omkring 13%.

 

  • Peugeot – 2. pladsen bliver overtaget af Peugeot som har haft over 22.189 solgte biler i det første halve år af 2017. Det giver dem en markedsandel på ca. 10% i Danmark.

 

  • Toyota – 3. pladsen er indtaget af Toyota som har solgt omkring 16.758 biler i de første 6 måneder af 2017. Det svarer til en markedsandel på ca. 7% af det danske bilmarked.

 

  • Renault – På 4. pladsen ser vi Renault, som havde solgt for ca. 14.500 biler i de første 6 måneder af 2017. Oplev blandt andet Den nye Renault ZOE elbil eller den populære Renault Captur, som var nomineret til årets bil 2021 i Danmark.

 

  • Ford – 5. pladsen bliver indtaget af Ford som har solgt lige over 12.000 biler i de første 6 måneder af 2017. Salget svarer til en markedsandel på knap 5,5% af alle solgte biler i Danmark. Hos Ford Silkeborg forhandlere, finder du Danmarks største udvalg af nye samt brugte Ford modeller.

 

Andre bilmærker

Biler som Mitsubishi, Honda, Nissan og Kia ligger længere nede på listen, men de har alle sammen stadig solgt mange biler alligevel. Den bilproducent der ligger lavest i tabellen over solgte biler i 2017 er Tesla. Det er der muligvis flere årsager til. Disse årsager kan bl.a. være, at det er en el-bil i den dyre ende. Det forventes dog, at der især hos Tesla vil ske en stigning i populariteten i de kommende år. En forventning der bunder i forbindelse med stigningen og populariteten af el-biler og hybrid-biler.